1,848 HUF
SKU: 5941887400123
A kókuszcukrot, amelyet Ázsiában több ezer éve használnak, kézzel készítik a kókuszpálma virágainak nektárjából, amely fa a Fülöp-szigeteken az "élet fájaként" ismert.
250g
A kókuszcukrot, amelyet Ázsiában több ezer éve használnak, kézzel készítik a kókuszpálma virágainak nektárjából, amely fa a Fülöp-szigeteken az "élet fájaként" ismert. Ez egy karamell ízű cukor, mely gazdag ásványi anyagokban (vas, kálium, magnézium, cink) és vitaminokban (C, B1, B2, B3, B6). Míg a juharszirup és a méz glikémiás indexe eléri a 69-et, a finomított cukoré a 80-90-et, addig a kókuszcukor glikémiás indexe alig éri el a 35-öt, a cukorbetegek és a hirtelen kerülni akarók édesítőszerei közé tartozik. A Fülöp-szigetek Tudományos és Technológiai Tanszékének Táplálkozáskutató Intézete szerint a vércukorszint emelkedése, ami megzavarja a hasnyálmirigy működését. A xilit és a stevia természetes édesítő alternatívák, de erősen feldolgozott, így tápanyagmentesek.
Hozzávaló:
100% cukor finomítatlan bio kókuszvirág (Cocos Nucifera) nektárjából
Előnyök:
- stabilizálja a vércukorszintet, ellentétben a fehér cukorral, amely erős glikémiás ingadozást okoz;
- 16 aminosavat tartalmaz, köztük glutamint, és segíti az agy és az idegrendszer megfelelő működését;
- nem terheli túl a hasnyálmirigyet, amely fokozatosan felszabadítja a vércukorszint szabályozásához szükséges inzulint;
- kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a finomított cukor;
- Hasznos a depresszió kezelésében.
Ezt a fajta cukrot gyakori fogyasztásra ajánljuk.
Származási ország: Indonézia
Csomagolja Romániában a Rawboost Smart Food SRL, bejegyzett védjegy.